December 2018   
SMTWTFS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031   
Today's Events
DEC

17

MON
Trustees
7:00 PM
Study Group
7:00 PM to 8:30 PM
Bible Search
Stepping Stones Catechism Questions - Cycle 2 Toddler

Foundation Building Memory Work

 

Cycle 2 Catechism - Toddler (from the "Children's First Catechism" gcp)

 

January

Question 58:  What must you do to be saved?

Answer:  I must repent of my sin and believe in Christ as my Savior 

 

February

Question 59:  How do you repent of your sins?

Answer:  I must be sorry for my sin, and hate and forsake it?

 

March

Question 60:  Why must you hate and forsake your sin?

Answer:  Because sin displeases God. 

 

April

Question 61:  What does it mean to believe in Christ?

Answer:  To trust in Christ alone for my salvation.

 

May

Question 68:  Ho many offices does Christ fulfill as the promised Messiah?

Answer:  Christ fulfills three offices

 

June

Question 69:  What are they?

Answer:  The offices of a prophet, of a priest, and of a king 

 

July

Question 76:  How many commandments did God give on Mount Sinai?

Answer:  Ten Commandments 

 

August

Question 77:  Why should we obey the Ten Commandments?

Answer:  Because God is our Creator, Savior and King

 

September

Question 78:  What do the first four commandments teach?

Answer:  What it means to love and serve God. 

 

October

Question 79:  What do the last six commandment teach?

Answer:  What it means to love and serve my neighbor.

 

November

Question 80:  What do the Ten Commandments teach

Answer:  To love God with all my heart, and my neighbor as myself. 

Question 81:  Who is your neighbor?

Answer:  Everybody is my neighbor

 

December

Question 107:  Can you keep the Ten Commandments perfectly?

Answer:  No.

Question 108:  Of what use are the Ten Commandments to you?

Answer:  They teach me what is pleasing to God, and how much I need a Savior.